153800 przepisów z 528 blogów
Kielbasa z lopatki

Kielbasa z lopatki

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE- lopatka 7 kg-podgardle 1... ⇖ 61

Kielbasa z poledwiczki pa...

Kielbasa z poledwiczki pa...

SUROWIEC:-poledwiczka 1600 kg (4-5 sztuk)-golonka ... ⇖ 40

Boczek z prozni surowy

Boczek z prozni surowy

SUROWIEC:-boczek bez skory najlepiej tlusty, im tl... ⇖ 40

Kielbaska z krolika

Kielbaska z krolika

SUROWIEC:-mieso z krolika 2 kg ( w moim wypadku by... ⇖ 59

Szynka prasowana -parzona...

Szynka prasowana -parzona...

Bedziemy potrzebowac :-szynka (w moim wypadku dwie... ⇖ 58

Kielbaska Wielkanocna do ...

Kielbaska Wielkanocna do ...

SUROWIEC I ROZDRABNIANIERozdrabnianie robilem na m... ⇖ 72

Boczek z prozni wedzony

Boczek z prozni wedzony

SUROWIEC:-boczek bez skory najlepiej tlusty, im tl... ⇖ 28

Konserwa lopatka ze sloni...

Konserwa lopatka ze sloni...

SUROWIEC:-lopatka 60 %-slonina 40%PRZYPRAWY:-peklo... ⇖ 47

Tuszonka z karkowki

Tuszonka z karkowki

SKŁADNIKI:-karkowka-pieprz czarny 1 g/kg-lisc lau... ⇖ 82

Slonina Drwala

Slonina Drwala

SKŁADNIKI:-slonina-sol nie jodowana 25 g/kg-czosn... ⇖ 71

Slonina z schabem

Slonina z schabem

SUROWIEC-schab-slonina cienka bez skoryPRZYPRAWY I... ⇖ 49

Tuszonka z lopatki

Tuszonka z lopatki

Wersja 3.SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklos... ⇖ 60

Golonka

Golonka

SUROWIEC-tylna golonka ze skoraPRZYPRAWY I MATERIA... ⇖ 99

Mielonka wieprzowa z nutk...

Mielonka wieprzowa z nutk...

SUROWIEC-lopatka 1,5 kg-boczek 0,6 kg-karkowka 0,5... ⇖ 67

Szczupak w sosie pomidoro...

Szczupak w sosie pomidoro...

SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE-1 kg szczupak (... ⇖ 40

Boczek rolowany- parzony ...

Boczek rolowany- parzony ...

SUROWIEC-boczek bez skory 1,5 kg /najlepiej cienki... ⇖ 120

Śledzik w oleju z odrobi...

Śledzik w oleju z odrobi...

SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE-dobrej jakosci ... ⇖ 1731

Galareta wieprzowo-drobio...

Galareta wieprzowo-drobio...

SKŁADNIKIDodane do gotowania:-woda tyle aby zakry... ⇖ 1247

Kielbasa czosnkowa

Kielbasa czosnkowa

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-4 kg boczek (chudy) 8 mm-... ⇖ 101

Karkowka pieczona

Karkowka pieczona

SUROWIEC-karkowka 1,5 kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POM... ⇖ 844

Mielonka z weka ,,jak daw...

Mielonka z weka ,,jak daw...

Ponizszy przepis byl juz przeze mnie przedstawiany... ⇖ 940

Mielonka ,,jak dawniej

Mielonka ,,jak dawniej

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 900 g/ sitko fi 5... ⇖ 755

Kielbasa z orzechem wlosk...

Kielbasa z orzechem wlosk...

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 2 kg druga klasa ... ⇖ 39

Kielbasa boczkowa

Kielbasa boczkowa

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-boczek bez skory 4 kg / k... ⇖ 64

Pestkowka - nalewka z pes...

Pestkowka - nalewka z pes...

SKŁADNIKI:-1 szklanka pestek z pigwy/pigwowca-0,5... ⇖ 48

Nalewka z pigwowca

Nalewka z pigwowca

SKŁADNIKI-oczyszczony owoc pigwowca 2 kg-cukier 1... ⇖ 39

Boczek wedzony i podpieka...

Boczek wedzony i podpieka...

SUROWIEC-boczekPRZYPRAWY-peklosol 18-20 g/kg do pe... ⇖ 51

Karkowka wedzona i parzon...

Karkowka wedzona i parzon...

SUROWIEC-karkowkaPRZYPRAWY-peklosol ilosc wedlught... ⇖ 62

Kielbasa firmowa

Kielbasa firmowa

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-3 kg lopatki /krojona w k... ⇖ 46

Slonina Bialowieska

Slonina Bialowieska

SKŁADNIKI-slonina bez skory 1.9 kg-sol gruba nie ... ⇖ 47

Nalewka jablkowo - mietow...

Nalewka jablkowo - mietow...

SKŁADNIKI-2 kg jablek-2 litry alkoholu 50-70 %-10... ⇖ 40

Wedzony pstrag i dorada

Wedzony pstrag i dorada

1.Przygotowanie ryb do wedzenia-ryby swiezo zlowio... ⇖ 37

Slonina Puszczanska

Slonina Puszczanska

SKŁADNIKI-slonina bez skory 1.9 kg-sol nie jodowa... ⇖ 41

Nalewka z aronii

Nalewka z aronii

SKŁADNIKI-2 kg aronii przemrozonych 7 dni-1,5 lit... ⇖ 37

Ogorki kiszone z nitkami ...

Ogorki kiszone z nitkami ...

SKŁADNIKINa jeden sloik 800 mil potrzebujemy:-ogo... ⇖ 47

Szynka sous vide

Szynka sous vide

SUROWIEC-szynkaPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-p... ⇖ 40

Kielbasa Krolewska

Kielbasa Krolewska

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 1,2 kg /krojona w... ⇖ 45

Kielbasa Ślaska

Kielbasa Ślaska

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-2,5 kg boczku /8 mm-1,5 k... ⇖ 52

Golonka pieprzowa

Golonka pieprzowa

SUROWIEC-golonka ze skoraPRZYPRAWY I MATERIAŁY PO... ⇖ 53

Miesiwo

Miesiwo

SUROWIEC,PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-lopatka... ⇖ 44

Zakaska

Zakaska

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-1 kg lopatka / szarpak-1 ... ⇖ 63

Mielonka wieprzowa

Mielonka wieprzowa

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 1,5 kg /sitko fi ... ⇖ 43

Kielbasa Serdeczna

Kielbasa Serdeczna

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-szynka 1,5 kg /w kostke 2... ⇖ 39

Sonina wojskowa

Sonina wojskowa

SKŁADNIKI PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-sloni... ⇖ 40

Boczek z cebulka perlowa

Boczek z cebulka perlowa

SUROWIEC-boczek ze skora 2 kgPRZYPRAWY I MATERIAŁ... ⇖ 46

Tuszonka wojskowa konserw...

Tuszonka wojskowa konserw...

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 650 g /krojona w ... ⇖ 46

Golonka z kurka

Golonka z kurka

SKŁADNIKI-golonka tylna ze skora 2 szt-peklosol 1... ⇖ 43

Karkowka konserwowa z ogo...

Karkowka konserwowa z ogo...

SKŁADNIKI-karkowka 1,5 kg-ogorek korniszon premiu... ⇖ 55

Karkowka parzona

Karkowka parzona

SUROWIEC-karkowkaPRZYPRAWY-peklosol 19-20 g/kg-pie... ⇖ 53

Kielbas wiejska wieprzowo...

Kielbas wiejska wieprzowo...

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 5 kg / krojona ja... ⇖ 48

Slonina wedzona-konserwow...

Slonina wedzona-konserwow...

SUROWIEC-slonina wedzona bez skory/surowaSUROWIEC ... ⇖ 43

Podgardle konserwowe

Podgardle konserwowe

SUROWIEC-podgardle z przyrostem miesnym i skoraPRZ... ⇖ 43

Baleron wedzony i parzony...

Baleron wedzony i parzony...

SUROWIEC-karkowka 2,5-3 kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY P... ⇖ 51

Boczek konserwowy

Boczek konserwowy

SUROWIEC-boczek ze skoraPRZYPRAWY I MATERIAŁY POM... ⇖ 51

Karkowka konserwowa

Karkowka konserwowa

SUROWIEC-karkowkaPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE... ⇖ 49

Paprykarz domowy

Paprykarz domowy

SKŁADNIKI-cztery ryby wedzone dwie makrele i dwa ... ⇖ 3380

Slonina konserwowa z przy...

Slonina konserwowa z przy...

SUROWIEC-slonina bez skoryPRZYPRAWY I MATERIAŁY P... ⇖ 41

Pachwina konserwowa

Pachwina konserwowa

SUROWIEC-pachwina z przyrostem miesnymPRZYPRAWY I ... ⇖ 42

Konserwa drobiowa z kurcz...

Konserwa drobiowa z kurcz...

SUROWIEC-jedna piers-dwie cwiartki-cztery podudzia... ⇖ 43

Wedzona piers z kurczaka

Wedzona piers z kurczaka

SUROWIEC-piers z kurczakaPRZYPRAWY-sol morska/pekl... ⇖ 34

Piersi z kurczaka - Sous ...

Piersi z kurczaka - Sous ...

SUROWIEC-piers z kurczakaPRZYPRAWY I MATERIAŁY PO... ⇖ 42

Kielbasa podwawelska

Kielbasa podwawelska

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-4 kg karkowki --sitko fi ... ⇖ 41

Kielbasa ,,warkocz

Kielbasa ,,warkocz

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-4,700 kg scinki ze schabu... ⇖ 40

Kielbasa zywiecka parzona...

Kielbasa zywiecka parzona...

Żywiecka podsuszanaSUROWIEC-szynka 2 kg-karkowka ... ⇖ 39

Schab-poledwica podsuszan...

Schab-poledwica podsuszan...

SUROWIEC-schab 2 kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNIC... ⇖ 37

Golonka z cebulka

Golonka z cebulka

SUROWIEC-GolonkaPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-... ⇖ 52

Tuszonka wieprzowa (z lop...

Tuszonka wieprzowa (z lop...

SUROWIEC-lopatka 1 kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCN... ⇖ 59

Kapusniak z wkladka ze sl...

Kapusniak z wkladka ze sl...

SKŁADNIKI-600 g slodkiej kapusty-100 g kalafiora-... ⇖ 43

Slonina swojska z soli w ...

Slonina swojska z soli w ...

Dodane przyprawy papryka ostra i kolendra i zapako... ⇖ 46

Slonina sloikowa z pomido...

Slonina sloikowa z pomido...

SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE-slonina u mnie ... ⇖ 47

Boczek z nitkami chili

Boczek z nitkami chili

SUROWIEC-boczekPRZYPRAWY-peklosol 18 g/kg-nitki ch... ⇖ 43

Szynka konserwowa-prasowa...

Szynka konserwowa-prasowa...

SKŁADNIKI-szynka (waga wedlug wielkosci praski lu... ⇖ 42

Rolada z  boczku i podgar...

Rolada z boczku i podgar...

SUROWIEC-2 kg chudego boczku-1,5 kg podgardle z pr... ⇖ 38

Kielbasa z chili

Kielbasa z chili

Kielbasa podpiekana &nbs... ⇖ 41

Swojski smalczyk ze skwar...

Swojski smalczyk ze skwar...

SKŁADNIKI I PRZYPRAWY-slonina bez skory 1,5 kg-ce... ⇖ 42

Wedzonka ze smalcem w slo...

Wedzonka ze smalcem w slo...

SUROWIEC-wedzonka najlepiej wedzona na zimno minim... ⇖ 34

Krakowska parzona

Krakowska parzona

Surowiec-wieprzowina kl.1 3 kg (lopatka)-wieprzowi... ⇖ 39

Slonina konserwowa czosnk...

Slonina konserwowa czosnk...

SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE-slonina cienka-... ⇖ 66

Cukinia kiszona

Cukinia kiszona

SKŁADNIKINa jeden sloik 800 ml potrzebujemy:-cuki... ⇖ 46

Slonina konserwowa z chil...

Slonina konserwowa z chil...

SUROWIEC PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-slonina... ⇖ 31

Proces wykonania wedliny ...

Proces wykonania wedliny ...

Zanim przystapimy do wykony naszej wedliny powinni... ⇖ 36

Kielbasa sloikowa

Kielbasa sloikowa

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-0,5 kg karkowka -w kostke... ⇖ 45

Wyroby z Szynkowara i Pra...

Wyroby z Szynkowara i Pra...

Zapraszam bo robienia swojskich domowych wyrobow. ... ⇖ 37

Tuszonka wieprzowo-wolowa...

Tuszonka wieprzowo-wolowa...

SUROWIEC-1 kg wolowiny 2 klasa-1 kg boczku ze skor... ⇖ 42

Nalewka z ciemnych winogr...

Nalewka z ciemnych winogr...

SKŁADNIKI-2 kg winogron (waga po oczyszczeniu)-1 ... ⇖ 34

Zaprawka do herbaty z pig...

Zaprawka do herbaty z pig...

SKŁADNIKI I MATERIAŁY POMOCNICZE-owoce pigwowca ... ⇖ 35

Karkowka peklowana na suc...

Karkowka peklowana na suc...

SUROWIEC-karkowkaPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE... ⇖ 47

Boczek pieczony w niskiej...

Boczek pieczony w niskiej...

SUROWIEC-boczekPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-s... ⇖ 59

Slonina z soli natarta cz...

Slonina z soli natarta cz...

SUROWIEC-1 kg sloniny dobrej jakosci najlepiej gru... ⇖ 35

Kielbasa Wojskowa

Kielbasa Wojskowa

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-karkowka 2 kg --sitko sza... ⇖ 40

Kielbasa szynkowa

Kielbasa szynkowa

SUROWIEC-szynka 1 klasa 4 kg-golonka miesko bez sc... ⇖ 45

Wedzenie 12.09.2017

Wedzenie 12.09.2017

Poledwica lososiowa Boczek po... ⇖ 34

Wedzenie 04.09.12

Wedzenie 04.09.12

Wedzona i parzona karkowka i szynkaWedzony i parzo... ⇖ 38

Łopatka w sloju

Łopatka w sloju

SUROWIEC-lopatka 2 kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCN... ⇖ 42

Kielbasa Wlodka

Kielbasa Wlodka

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE BEZ KLASYFIKACJI-lopatka ... ⇖ 42

Zupa grochowa

Zupa grochowa

SKŁADNIKI-groch polowki-ziemniaki-marchew-cebula-... ⇖ 43

Ogorki malosolne

Ogorki malosolne

SKŁADNIKI-ogorki 2 kg-woda zimna 2 l-czosnek 1 gl... ⇖ 44

Kielbasa malopolsko-podla...

Kielbasa malopolsko-podla...

SUROWIEC-5 kg lopatki krojona jak leci 1,5-2,5 cm-... ⇖ 42

Świezyna w sloju.

Świezyna w sloju.

SUROWIEC-lopatka 1,5 kg-slonina 0,5 kgPRZYPRAWY I ... ⇖ 39


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM