268641 przepisów z 717 blogów
Pijak Siostry Anastazji

Pijak Siostry Anastazji

 Zapraszam na prosty klasyczny przepis kokosowo,... ⇖ 18

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM

Dziś zapraszam Was na pyszną i kolorową... ⇖ 19

Kurczak w sosie...

Kurczak w sosie...

Wprowadzenie do przepisu na Kurczak w sosie... ⇖ 14

Placki Bananowe z...

Placki Bananowe z...

Wprowadzenie do Placków Bananowych z Płatków... ⇖ 21

Filet z indyka w sosie...

Filet z indyka w sosie...

Wprowadzenie do przepisu na Filet z indyka w... ⇖ 10

Zupa ramen z wołowiną...

Zupa ramen z wołowiną...

Wprowadzenie do zupy ramen z wołowiną i jajkiem... ⇖ 16

Kurczak marynowany w...

Kurczak marynowany w...

Wprowadzenie do przepisu na Kurczak marynowany w... ⇖ 11

Kremowa Zupa Porowa i...

Kremowa Zupa Porowa i...

Wprowadzenie do Kremowej Zupy Porowej i... ⇖ 18

Kurczak Curry z Mlekiem...

Kurczak Curry z Mlekiem...

Wprowadzenie do Kurczak Curry z Mlekiem Kokosowym... ⇖ 22

Brzoskwiniowy sernik...

Brzoskwiniowy sernik...

Pyszny, delikatny, deserowy sernik gotowany, z... ⇖ 15

Omlet z Szpinakiem i...

Omlet z Szpinakiem i...

Omlet z Szpinakiem i Serem Feta Doskonałe... ⇖ 25

Zapiekanka z kurczakiem...

Zapiekanka z kurczakiem...

Jest to moja jedna z ulubionych zapiekanek.... ⇖ 17

Przepis na Fit Brownie z...

Przepis na Fit Brownie z...

Oto przepis na Fit Brownie z Czarną Fasolą,... ⇖ 25

Smalec warzywny

Smalec warzywny

Jak niedziela, to i królowa polskich zup,... ⇖ 24

Wyświetlono: 215 razy
Polędwica wędzona, parzona

kładniki: Mięśnie wyrównujemy i przystępujemy do peklowania. Peklowanie Etap I Peklowanie suche. Nacieramy mięso peklosolą w ilości 20g/kg i układamy ściśle w pojemnikach. Odstawiamy na 24h do lodówki. Po upływie tego czasu zlewamy powstały płyn. Etap II Peklowanie mokre. Przygotowujemy zalewę peklującą o stężeniu 12%. Bierzemy 0,3 litra zalewy na kg mięsa. Zalewamy mięso zalewą … Czytaj dalej Polędwica wędzona, parzona → Artykuł Polędwica wędzona,...

Śledź korzenny

Śledź korzenny

Składniki: Solanka: Przygotowanie ryby Ryby... ⇖ 48

Makrela bez wędzenia

Makrela bez wędzenia

Składniki: Solanka: Przygotowanie ryby Makrelę... ⇖ 80

Kiełbasa drobiowo –...

Kiełbasa drobiowo –...

Składniki; Peklowanie Mięso drobiowe pozbawiamy... ⇖ 91

Szynka parzona w...

Szynka parzona w...

Biała szynka wg. Kuroka Składniki:... ⇖ 72

Kiełbasa z dzika...

Kiełbasa z dzika...

Składniki: Peklowanie Mięso kroimy w kostkę.... ⇖ 46

Kiełbasa zwyczajna na...

Kiełbasa zwyczajna na...

przepis z 1978r Składniki: Peklowanie Mięso... ⇖ 58

Kiełbasa podsuszana z...

Kiełbasa podsuszana z...

Składniki: Peklowanie Mięso kroimy w kostkę.... ⇖ 117

Golonka beiota w...

Golonka beiota w...

Składniki: Przygotowanie Z golonek wykrawamy... ⇖ 105

Baleron parzony

Baleron parzony

Składniki: Peklowanie Karkówkę peklujemy na... ⇖ 163

Pasztet z królika w...

Pasztet z królika w...

Składniki: Przygotowanie mięsa Tuszki z... ⇖ 85

Sok pomidorowy

Sok pomidorowy

Składniki: Najlepsze sa pomidory z własnego... ⇖ 152

Sało po łotewsku

Sało po łotewsku

Składniki: Słonina do tego wyrobu ma... ⇖ 106

Wędzone żołądki

Wędzone żołądki

Składniki: Parzenie Żołądki oczyszczamy,... ⇖ 118

Kalafior o orientalnym...

Kalafior o orientalnym...

Składniki:– 2 duże kalafiory– 2... ⇖ 132

Przepisy na czasie

Obłędnie pyszne ciasto

Obłędnie pyszne ciasto

Obłędnie pyszne ciasto. Rozpływa się w ustach... ⇖ 3020

Kruche faworki

Kruche faworki

Jeszcze kilka dni temu byłam pewna, że w tym... ⇖ 2948

Tosty z pieczarkami i...

Tosty z pieczarkami i...

Pyszna przekąska z patelni, smakuje... ⇖ 2710

Sałatka Drwala z...

Sałatka Drwala z...

Sałatka warstwowa z kurczakiem, inspirowana... ⇖ 2142

Surówka z kapusty...

Surówka z kapusty...

Składniki: Kapusta pekińska 1/2 ok. 400 g... ⇖ 2093

Puszyste piwoszki, czyli...

Puszyste piwoszki, czyli...

Skoro mamy karnawał to nie może zabraknąć u... ⇖ 2084

Pączki świderki

Pączki świderki

Do pączków w kształcie świderka mam... ⇖ 1508

Udka à la polonezy –...

Udka à la polonezy –...

Udka à la polonezy to bardzo smaczne danie,... ⇖ 1503

Kluski leniwe

Kluski leniwe

Kluski leniwe to jedno z najprostszych i... ⇖ 1365

Naleśniki zapiekane z...

Naleśniki zapiekane z...

Wprowadzenie do przepisu na Naleśniki zapiekane... ⇖ 1343

Ciasto Pijak

Ciasto Pijak

Pijane ciasto idealne na karnawał i imprezy.... ⇖ 1189

Kołacz na Trzech Króli

Kołacz na Trzech Króli

Dzień Trzech króli, czyli 6 stycznia nazywano w... ⇖ 1090

Rogaliki krucho...

Rogaliki krucho...

Składniki: ( porcja na 16 rogalików ) Mąka 250... ⇖ 975

Oponki serowe

Oponki serowe

Faworki czy oponki? Bez jednych i drugich nie... ⇖ 907

Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM