274057 przepisów z 720 blogów
Snickerdoodles wg Nigelli

Snickerdoodles wg Nigelli

Przed Wami Snickerdoodles wg Nigelli, czyli... ⇖ 2

Makaron z truskawkami...

Makaron z truskawkami...

Makaron z truskawkami w wersji inspirowanej Igą... ⇖ 6

Dobra surówka z sałaty...

Dobra surówka z sałaty...

Ta szybka surówka z sałaty lodowej jest... ⇖ 9

Beza królowa deserów

Beza królowa deserów

Idealna beza – chrupiąca na zewnątrz,... ⇖ 35

Kanapki z cukinii i...

Kanapki z cukinii i...

Kanapki z cukinii i parmezanu wyjątkowo... ⇖ 72

Sernik baskijski

Sernik baskijski

Pisząc ten post właśnie wcinam kolejny... ⇖ 78

Szakszuka z bobem i...

Szakszuka z bobem i...

Sezonowa szakszuka z bobem i kurkami to... ⇖ 78

Kremowe Lody Mango...

Kremowe Lody Mango...

Kremowe Lody Mango (Ninja Creami... ⇖ 69

Sorbet Mango & Morela...

Sorbet Mango & Morela...

Sorbet Mango & Morela (Ninja Creami... ⇖ 61

Lody Matcha (Ninja...

Lody Matcha (Ninja...

Lody Matcha (Ninja Creami NC300EU) W świecie... ⇖ 74

Lody Pralinowe (Ninja...

Lody Pralinowe (Ninja...

Lody Pralinowe (Ninja Creami NC300EU) Lody... ⇖ 32

Lody Waniliowe z...

Lody Waniliowe z...

Lody Waniliowe z Żółtkami (Ninja Creami... ⇖ 148

Burger Aleksa z sosem...

Burger Aleksa z sosem...

Burger Aleksa – azjatycki twist w polskim stylu... ⇖ 45

Skyrnik waniliowy z...

Skyrnik waniliowy z...

 Szybki, pyszny, aromatyczny deser, idealny do... ⇖ 37

Wyświetlono: 282 razy
Polędwica wędzona, parzona Źródło: https://wyrobydomowe.com.pl/poledwica-wedzona-parzona/

kładniki: Mięśnie wyrównujemy i przystępujemy do peklowania. Peklowanie Etap I Peklowanie suche. Nacieramy mięso peklosolą w ilości 20g/kg i układamy ściśle w pojemnikach. Odstawiamy na 24h do lodówki. Po upływie tego czasu zlewamy powstały płyn. Etap II Peklowanie mokre. Przygotowujemy zalewę peklującą o stężeniu 12%. Bierzemy 0,3 litra zalewy na kg mięsa. Zalewamy mięso zalewą … Czytaj dalej Polędwica wędzona, parzona → Artykuł Polędwica wędzona,...

Śledź korzenny

Śledź korzenny

Składniki: Solanka: Przygotowanie ryby Ryby... ⇖ 139

Makrela bez wędzenia

Makrela bez wędzenia

Składniki: Solanka: Przygotowanie ryby Makrelę... ⇖ 161

Kiełbasa drobiowo –...

Kiełbasa drobiowo –...

Składniki; Peklowanie Mięso drobiowe pozbawiamy... ⇖ 154

Szynka parzona w...

Szynka parzona w...

Biała szynka wg. Kuroka Składniki:... ⇖ 173

Kiełbasa z dzika...

Kiełbasa z dzika...

Składniki: Peklowanie Mięso kroimy w kostkę.... ⇖ 110

Kiełbasa zwyczajna na...

Kiełbasa zwyczajna na...

przepis z 1978r Składniki: Peklowanie Mięso... ⇖ 118

Kiełbasa podsuszana z...

Kiełbasa podsuszana z...

Składniki: Peklowanie Mięso kroimy w kostkę.... ⇖ 193

Golonka beiota w...

Golonka beiota w...

Składniki: Przygotowanie Z golonek wykrawamy... ⇖ 208

Baleron parzony

Baleron parzony

Składniki: Peklowanie Karkówkę peklujemy na... ⇖ 258

Pasztet z królika w...

Pasztet z królika w...

Składniki: Przygotowanie mięsa Tuszki z... ⇖ 165

Sok pomidorowy

Sok pomidorowy

Składniki: Najlepsze sa pomidory z własnego... ⇖ 230

Sało po łotewsku

Sało po łotewsku

Składniki: Słonina do tego wyrobu ma... ⇖ 196

Wędzone żołądki

Wędzone żołądki

Składniki: Parzenie Żołądki oczyszczamy,... ⇖ 199

Kalafior o orientalnym...

Kalafior o orientalnym...

Składniki:– 2 duże kalafiory– 2... ⇖ 201

Przepisy na czasie

Mój sposób, żeby...

Mój sposób, żeby...

Mój sposób, żeby ogórki były twarde i... ⇖ 51484

Królewskie ogórki

Królewskie ogórki

Starodawny przepis na ogórki królewskie, które... ⇖ 18820

Ogórki w delikatnej...

Ogórki w delikatnej...

Proporcje w tej zalewie są idealne. Ogórki... ⇖ 16279

Receptura na chrupkie...

Receptura na chrupkie...

Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie... ⇖ 14087

Łagodne i chrupiące...

Łagodne i chrupiące...

Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i... ⇖ 7876

Obiad na upały

Obiad na upały

Obiad znakomity na upały, który można też... ⇖ 3818

Drożdżowe poduszeczki...

Drożdżowe poduszeczki...

Składniki: porcja na ok 50 sztuk Rozczyn:... ⇖ 2479

Stary przepis na ciasto...

Stary przepis na ciasto...

Ostatnio babcia poczęstowała nas tym ciastem.... ⇖ 2222

Kolejne jagodzianki,...

Kolejne jagodzianki,...

Lubię sobie eksperymentować z ciastem... ⇖ 2108

Ciasto, które babcia...

Ciasto, które babcia...

Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego... ⇖ 1795

Nalewka z czarnej...

Nalewka z czarnej...

To jedna z najlepszych nalewek owocowych. Akurat... ⇖ 1690

Łagodne i chrupiące...

Łagodne i chrupiące...

Łagodne i chrupiące ogórki konserwowe to... ⇖ 1643

Meksykański kociołek

Meksykański kociołek

Wielki kociołek pikantnej zupy gulaszowej w... ⇖ 1575

Przepis na ogórki...

Przepis na ogórki...

Domowe ogórki kiszone to nie tylko zdrowa i... ⇖ 1551

Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM