KLUSKI ŚLĄSKIE (...
Kluski śląskie ( gumiklyjzy) Na 35-40 klusek :... ⇖ 130
Zobacz przepis!
CHLEB PSZENNY NA...
Chleb pszenny na zakwasie z ABC Gotowania Do misy... ⇖ 133
LODY „SŁONY KARMEL”
Lody „słony karmel” Do przygotowania... ⇖ 45
BŁYSKAWICZNA BABKA...
Błyskawiczna babka makowa Do większego naczynia... ⇖ 226
PIECZONE SERKI TYPU...
Pieczone serki typu włoskiego Przyprawy do... ⇖ 101
LODY KAWOWE Z MASZYNKI
Lody kawowe z maszynki Do przygotowania lodów... ⇖ 123
KONFITURY CZEREŚNIOWE...
Konfitury czereśniowe bez mieszania Czereśnie... ⇖ 137
KOSTKA KOKOSOWA
Kostka kokosowa Spód Wierzch Foremkę 20×20... ⇖ 202
SERNIK KAJMAKOWY
Sernik kajmakowy Spód Sernik Ciasteczka... ⇖ 179
LEKKA LETNIA ZAPIEKANKA...
Lekka letnia zapiekanka z cukinią i pomidorami... ⇖ 200
SUSZENIE ZIÓŁ W...
Suszenie ziół w mikrofalówce Zioła suszone w... ⇖ 192
LODY TRUSKAWKOWE Z...
Lody truskawkowe z maszynki Do przygotowania... ⇖ 199
PASTA Z AWOKADO I JAJEK
Pasta z awokado i jajek Awokado umyć, przekroić... ⇖ 92
MIODOWO-MUSZTARDOWY...
Miodowo-musztardowy udziec indyczy Udziec indyczy... ⇖ 165
LODY CZEKOLADOWE Z...
Lody czekoladowe z maszynki Do przygotowania... ⇖ 192
DROBIOWA WĘDLINA...
Drobiowa wędlina kanapkowa Marynata na 450-500 g... ⇖ 227
MIĘSO W SŁOIKU
Mięso w słoiku ( 6 słoików po 500 ml ) Mięso... ⇖ 310
ZIEMNIAKI PO MAROKAŃSKU
Ziemniaki po marokańsku Ziemniaki obrać i... ⇖ 171
TORT ANANSOWO-KOKOSOWY
Tort ananasowo-kokosowy Biszkopt: Beza kokosowa:... ⇖ 193
ROGALIKI Z DZEMEM LUB...
Rogaliki z dżemem lub powidłami * Z mascarpone... ⇖ 188
PĄCZUSZKI I GOFRY Z...
Pączuszki i gofry z jednego przepisu Jajka z... ⇖ 234
ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ
Śledzie pod pierzynką Śledzie pod pierzynką... ⇖ 178
CHLEB ORKISZOWY Z...
Chleb orkiszowy z automatu , na orkiszowym... ⇖ 260
MAŁE BURACZKI W...
Małe buraczki w całości (2 słoiki) Buraczki... ⇖ 226
KRUCHE CIASTO ZE...
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką... ⇖ 327
BURACZKI NA ZIMĘ (6...
Buraczki na zimę ( 6 słoików po 450 g ) Buraki... ⇖ 366
ŚLIWELLA VEL NUTELLA...
Śliwella vel Nutella śliwkowa Pani Renaty... ⇖ 209
FASOLKA SZPARAGOWA Z...
Fasolka szparagowa z patelni Umyć fasolkę i... ⇖ 264
KONFITURY AGRESTOWE
Konfitury agrestowe Agrest umyć , usunąć... ⇖ 209
CHLEB ORKISZOWY NA...
Chleb orkiszowy na zakwasie Na mały bochenek :... ⇖ 211
KONFITURY WIŚNIOWE BEZ...
Konfitury wiśniowe bez mieszania Na 3-4 małe... ⇖ 529
ŁOSOŚ PO TOSKAŃSKU
Łosoś po toskańsku Na 1 porcję : Łososia... ⇖ 185
TRUSKAWKI, ŚMIETANKA,...
Truskawki, śmietanka, bezy – Eton Mess... ⇖ 340
ZAPIEKANKA...
Zapiekanka cukiniowo-paprykowa Cukinie i paprykę... ⇖ 281
PIECZEŃ RZYMSKA Z...
Pieczeń rzymska z udźca indyczego Cebulę... ⇖ 293
ZIOŁOWO-CZOSNKOWY SEREK...
Ziołowo-czosnkowy serek kanapkowy ( jak Boursin... ⇖ 620
GALARETA Z GOLONKI (Z...
Galareta z golonki ( z szybkowaru ) Golonkę... ⇖ 315
SERNIK EGZOTYCZNY Z...
Sernik egzotyczny z gujawą Spód Sernik... ⇖ 298
KISZONA CZERWONA KAPUSTA
Kiszona czerwona kapusta Ta ilość kapusty... ⇖ 389
KEBAB Z PIEKARNIKA
Kebab z piekarnika Górne części udek kurczaka... ⇖ 397
ŻURAWINA DO MIĘSA I...
Żurawina do mięsa i oscypków Żurawinę warto... ⇖ 346
DUŃSKIE CIASTO KOKOSOWE...
Duńskie ciasto kokosowe (Drommekage) Ciasto... ⇖ 534
KOTLECIKI MIELONE Z...
Kotleciki mielone z udźca indyka Bułkę... ⇖ 583
SERNIK Z ŻURAWINAMI
Sernik z żurawinami Spód Sernik Ciasteczka... ⇖ 339
CIASTO ZE ŚLIWKAMI I...
Ciasto ze śliwkami i cynamonową kruszonką... ⇖ 406
GULASZ WOŁOWY Z...
Gulasz wołowy z szybkowara Mięso umyć,... ⇖ 287
UDKA KURCZAKA Z...
Udka kurczaka z warzywami, z piekarnika Przyprawa... ⇖ 392
SERNIK MORELOWY
Sernik morelowy Spód Sernik Morele umyć i po... ⇖ 297
CHLEB PSZENNO – ŻYTNI...
Chleb pszenno-żytni na zakwasie ( duży bochenek... ⇖ 356
CIASTO Z JAGODAMI LUB...
Ciasto z jagodami lub borówkami na maślance 1... ⇖ 391
KOTLECIKI SCHABOWE
Kotleciki schabowe 4 kotlety schabowe po ok... ⇖ 329
CIASTO MIGDAŁOWO –...
Ciasto migdałowo – rabarbarowe 300 g... ⇖ 280
SURÓWKA Z MŁODEJ...
Surówka z młodej kapusty 1/2 główki młodej... ⇖ 297
SCHAB Z SZYNKOWARA
Schab z szynkowara 1000 g schabu 4 ząbki czosnku... ⇖ 466
UDZIEC JAGNIĘCY PO...
Udziec jagnięcy po grecku 1800-2000 udźca... ⇖ 773
SZYNKA PIECZONA W...
Szynka pieczona w niskiej temperaturze 1000 g... ⇖ 935
FOCACCIA Z FARSZEM...
Focaccia z farszem (Focaccia ripiena) Ciasto 400... ⇖ 820
CHLEBEK TURECKI
Chlebek turecki 500 g mąki pszennej chlebowej (... ⇖ 1255
SERNIK DREZDEŃSKI...
Sernik drezdeński (eierschecke) Ciasto 100 g... ⇖ 551
KARKÓWKA PO WŁOSKU...
Karkówka po włosku (porchetta) 1200 -1400 g... ⇖ 539
KISZONA KAPUSTA
Kiszona kapusta 1 główka kapusty (ok. 3200 g po... ⇖ 421
NALEŚNIKI GRYCZANE...
Naleśniki gryczane (galette) 9-10 naleśników... ⇖ 331
PAPRYKOWY UDZIEC INDYCZY
Paprykowy udziec indyczy 1000-1200 g udźca... ⇖ 286
LODY Z MASCARPONE ,BEZ...
Lody „sernikowe” i wiśniowe z... ⇖ 434
CHLEB ŻYTNI JASNY NA...
Chleb żytni jasny na zakwasie z niewielkim... ⇖ 383
BABKA ORZECHOWA
Babka orzechowa 60 g mielonych orzechów... ⇖ 531
CHLEB ŻYTNIO-PSZENNY NA...
Chleb żytnio-pszenny na zakwasie ( 2 fazowy 2... ⇖ 400
KOPYTKA DYNIOWE
Kopytka dyniowe mała dynia Hokkaido upieczona =... ⇖ 375
ZAKWAS ŻYTNI
Zakwas żytni 100 g mąki żytniej typ 2000 100... ⇖ 372
CHLEB PSZENNO-ŻYTNI NA...
Chleb pszenno-żytni na zakwasie ( 2 bochenki )... ⇖ 413
BABKA JOGURTOWA 7...
Babka jogurtowa 7 kubeczków 1 kubeczek jogurtu... ⇖ 714
GULASZ SEGEDYŃSKI
Gulasz segedyński 800 g wieprzowiny* (np... ⇖ 408
GOŁĄBKOWY TORT Z...
Gołąbkowy tort z włoskiej kapusty główka... ⇖ 2475
KAPUŚNIAK Z WŁOSKIEJ...
Kapuśniak z włoskiej kapusty 500 g włoskiej... ⇖ 365
MARMOLADA PAPRYKOWA –...
Marmolada paprykowa – przepis Izy Na 12-14... ⇖ 404
SERNIK TRUSKAWKOWY
Sernik truskawkowy Spód 200 g ciasteczek... ⇖ 321
TUŃCZYKOWA PASTA DO...
Tuńczykowa pasta do chleba 200 g tuńczyka w... ⇖ 415
MIODOWO-CZOSNKOWY UDZIEC...
Miodowo-czosnkowy udziec indyczy 1000-1200 g... ⇖ 380
TRÓJKĄTNE CIASTECZKA
Trójkątne ciasteczka 200 g mąki 1 łyżeczka... ⇖ 333
SAŁATKA WIOSENNA
Sałatka wiosenna Na 1 porcję: 1/2 świeżego... ⇖ 463
SIMNEL CAKE –...
Simnel cake – angielskie ciasto bakaliowo... ⇖ 433
KIEŁBASA PAPRYKOWA Z...
Kiełbasa paprykowa z indyka 500 g udźca... ⇖ 392
BIAŁA KIEŁBASA wg. ANI...
Biała kiełbasa wg. Ani i Grzegorza 1300 g... ⇖ 436
ROZETKI – CHRUPIĄCE...
Rozetki – chrupiące smażone ciasteczka... ⇖ 400
SHOARMA DROBIOWA
Shoarma drobiowa 1 kg udek kurczaka ( górne... ⇖ 467
SOSY, PRZYPRAWY, MARYNATY
Sosy, przyprawy , marynaty Tu znajdą się... ⇖ 373
UDZIEC INDYCZY PIECZONY...
Udziec indyczy pieczony w niskiej temperaturze... ⇖ 345
BITKI WOŁOWE
Bitki wołowe 1 kg dobrej wołowiny 3 cebule 4... ⇖ 480
SZARE KLUSKI
Szare kluski 1 kg ziemniaków 1 szkl mąki... ⇖ 528
PIEROGI Z KAPUSTĄ I...
Pierogi z kapustą i pieczarkami (ok 80 szt)... ⇖ 452
PASZTET...
Pasztet wieprzowo-drobiowy 700 g wieprzowiny ,... ⇖ 343
JARMUŻOWY RYŻ
Jarmużowy ryż 200 g ryżu długoziarnistego... ⇖ 361
BUŁECZKI JOGURTOWE Z...
Bułeczki jogurtowe z powidłami lub dżemem 220... ⇖ 739
FAJITAS Z INDYKA
Fajitas z indyka 750 g piersi indyczej 3 średnie... ⇖ 418
SERNIK MANGO ZE...
Sernik mango ze śmietanką i marakują Spód 200... ⇖ 538
TRÓJKĄTNE BABECZKI...
Trójkątne babeczki żurawinowo –... ⇖ 381
PODPŁOMYKI Z PATELNI
Podpłomyki (flatbread) z patelni PODPŁOMYKI... ⇖ 1310
JESIENNY KOKTAJL...
Jesienny koktajl bananowo-śliwkowy 500 ml... ⇖ 483
JABŁECZNIK NA KWAŚNEJ...
Jabłecznik na kwaśnej śmietanie 2 szkl mąki 2... ⇖ 8065
ŁOSOSIOWA PASTA DO...
Łososiowa pasta do chleba 250 g łososia... ⇖ 449
Obłędnie pyszne ciasto
Obłędnie pyszne ciasto. Rozpływa się w ustach... ⇖ 3125
Kruche faworki
Jeszcze kilka dni temu byłam pewna, że w tym... ⇖ 2975
Tosty z pieczarkami i...
Pyszna przekąska z patelni, smakuje... ⇖ 2723
Sałatka Drwala z...
Sałatka warstwowa z kurczakiem, inspirowana... ⇖ 2166
Surówka z kapusty...
Składniki: Kapusta pekińska 1/2 ok. 400 g... ⇖ 2107
Puszyste piwoszki, czyli...
Skoro mamy karnawał to nie może zabraknąć u... ⇖ 2099
Pączki świderki
Do pączków w kształcie świderka mam... ⇖ 1526
Udka à la polonezy –...
Udka à la polonezy to bardzo smaczne danie,... ⇖ 1510
Kluski leniwe
Kluski leniwe to jedno z najprostszych i... ⇖ 1370
Naleśniki zapiekane z...
Wprowadzenie do przepisu na Naleśniki zapiekane... ⇖ 1347
Ciasto Pijak
Pijane ciasto idealne na karnawał i imprezy.... ⇖ 1203
Kołacz na Trzech Króli
Dzień Trzech króli, czyli 6 stycznia nazywano w... ⇖ 1099
Rogaliki krucho...
Składniki: ( porcja na 16 rogalików ) Mąka 250... ⇖ 984
Te faworki to petarda,...
Oprócz pączków w karnawale nie może... ⇖ 927