259633 przepisów z 712 blogów
Babka karbowana (...

Babka karbowana (...

Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej... ⇖ 15

Zaproś do swojego...

Zaproś do swojego...

Artykuł sponsorowany Ta decyzja może otworzyć... ⇖ 13

Najlepsza sałatka na...

Najlepsza sałatka na...

Najlepsza sałatka na grilla.Młode ziemniaczki w... ⇖ 12

Kiełbasa z cebulą i...

Kiełbasa z cebulą i...

Kiełbasa z cebulą i papryką z... ⇖ 22

Kolorowa surówka z...

Kolorowa surówka z...

Kolorowa surówka z ogórków kiszonych i... ⇖ 20

Kapusta z kiełbasą i...

Kapusta z kiełbasą i...

Kapusta z kiełbasą i paprykąGotowana kapusta z... ⇖ 22

Gołąbki z młodej...

Gołąbki z młodej...

Gołąbki z młodej kapusty Gołąbki z... ⇖ 24

Kurczak z młodą...

Kurczak z młodą...

Kurczak z młodą kapustą i pieczarkami to... ⇖ 32

Truskawkowiec

Truskawkowiec

Truskawkowiec to pyszny sernik z truskawkami,... ⇖ 25

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy to bardzo klasyczne i popularne... ⇖ 43

Wyświetlono: 251 razy
Kogut? Na ciepło? Dlaczego? Kokoras krasatos – Κόκορας κρασάτος

Mam teorię, że ta potrawa powstała z wielkiej tęsknoty Greka do koguta. Dlaczego? Sprawa jest prosta - wszyscy wiemy, że kogut wstaje wraz z pierwszymi promieniami słońca i zasypia kiedy życiodajne słońce znika za horyzontem. Wtedy do życia budzą się Grecy i biesiadują do pierwszych promieni. Ta przekorna natura ludzi i zwierząt nie pozwalała się spotkać tym dwóm dumnym i jurnym istotom. Dlatego Grecy postanowili uczcić tę niezwykłą więź i znaleźli metodę, aby...

Krowia dziecinka...

Krowia dziecinka...

Cielęcinka, w każdej postaci, to wykwintny... ⇖ 284

SMART WEEK w SKLEPIE...

SMART WEEK w SKLEPIE...

Grecja jest w Twoim sercu? A może dopiero... ⇖ 171

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory – podróż przez historię... ⇖ 171

Oliwa, mąka, woda,...

Oliwa, mąka, woda,...

Nie trzeba być piekarzem, żeby własne... ⇖ 197

Oliwa, mąka, woda,...

Oliwa, mąka, woda,...

Nie trzeba być piekarzem, żeby własne... ⇖ 250

Oliwa, mąka, woda,...

Oliwa, mąka, woda,...

Nie trzeba być piekarzem, żeby własne... ⇖ 433

Nowy dział –...

Nowy dział –...

Zapraszamy do nowego działu naszej strony.... ⇖ 166

Nowy dział –...

Nowy dział –...

Zapraszamy do nowego działu naszej strony.... ⇖ 181

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory – podróż przez historię... ⇖ 173

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory – podróż przez historię... ⇖ 244


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM