259683 przepisów z 712 blogów
Smalec z mięsem jak...

Smalec z mięsem jak...

Prosty przepis, na pyszne smarowidło do chleba,... ⇖ 11

Żeberka wieprzowe  ...

Żeberka wieprzowe ...

Mięso? jakie wolicie? drobiowe, wieprzowe czy... ⇖ 13

Jak przygotować...

Jak przygotować...

Dorada pieczona.Jak przygotować idealną doradę... ⇖ 20

Jak otworzyć kawiarnię...

Jak otworzyć kawiarnię...

Artykuł sponsorowany Zanim otworzysz swoją... ⇖ 17

Deserki karpatka z...

Deserki karpatka z...

Pokochasz te deserki karpatka z owocami,... ⇖ 29

Kurczak po grecku –...

Kurczak po grecku –...

Kurczak po grecku to pyszna alternatywa dla tej... ⇖ 56

Makaron z tuńczykiem i...

Makaron z tuńczykiem i...

Makaron z tuńczykiem i kaparami, z odrobiną... ⇖ 26

Wiosenna sałatka z...

Wiosenna sałatka z...

WIOSENNA SAŁATKA Z NOWALIJEK I KASZY... ⇖ 24

Lekki ryż z warzywami

Lekki ryż z warzywami

Kolejna moja propozycja na szybki i smaczny obiad... ⇖ 62

Warstwowa sałatka z...

Warstwowa sałatka z...

Warstwowa sałatka z fasolką szparagowej to... ⇖ 43

Wyświetlono: 220 razy
Kogut? Na ciepło? Dlaczego? Kokoras krasatos – Κόκορας κρασάτος

Mam teorię, że ta potrawa powstała z wielkiej tęsknoty Greka do koguta. Dlaczego? Sprawa jest prosta - wszyscy wiemy, że kogut wstaje wraz z pierwszymi promieniami słońca i zasypia kiedy życiodajne słońce znika za horyzontem. Wtedy do życia budzą się Grecy i biesiadują do pierwszych promieni. Ta przekorna natura ludzi i zwierząt nie pozwalała się spotkać tym dwóm dumnym i jurnym istotom. Dlatego Grecy postanowili uczcić tę niezwykłą więź i znaleźli metodę, aby...

Krowia dziecinka...

Krowia dziecinka...

Cielęcinka, w każdej postaci, to wykwintny... ⇖ 284

SMART WEEK w SKLEPIE...

SMART WEEK w SKLEPIE...

Grecja jest w Twoim sercu? A może dopiero... ⇖ 172

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory – podróż przez historię... ⇖ 171

Oliwa, mąka, woda,...

Oliwa, mąka, woda,...

Nie trzeba być piekarzem, żeby własne... ⇖ 198

Oliwa, mąka, woda,...

Oliwa, mąka, woda,...

Nie trzeba być piekarzem, żeby własne... ⇖ 250

Oliwa, mąka, woda,...

Oliwa, mąka, woda,...

Nie trzeba być piekarzem, żeby własne... ⇖ 434

Nowy dział –...

Nowy dział –...

Zapraszamy do nowego działu naszej strony.... ⇖ 166

Nowy dział –...

Nowy dział –...

Zapraszamy do nowego działu naszej strony.... ⇖ 182

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory – podróż przez historię... ⇖ 173

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory – podróż przez historię... ⇖ 244


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM