259994 przepisów z 712 blogów
Piran - słowenskie...

Piran - słowenskie...

Jakie kraje zwiedzić na... ⇖ 19

Sernik z białą...

Sernik z białą...

Polecam pyszny, kremowy sernik z dodatkiem... ⇖ 88

Pasteryzowany Sok z...

Pasteryzowany Sok z...

Kolejny przepis na to jak przetworzyć... ⇖ 171

Konfitura z Rabarbaru

Konfitura z Rabarbaru

Pierwszy zerwany rabarbar u znajomej w... ⇖ 50

Risotto ze szparagami

Risotto ze szparagami

Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to... ⇖ 75

Melitzanosalata

Melitzanosalata

W długi majowy weekend dopisała pogoda. Polacy... ⇖ 54

Makaron w sosie serowym

Makaron w sosie serowym

Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to... ⇖ 111

szybki makaron z sosem...

szybki makaron z sosem...

Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego... ⇖ 102

Jak Pasteryzować w...

Jak Pasteryzować w...

Witajcie .U mnie początek wiosny zaowocował... ⇖ 109

Nocny chlebek...

Nocny chlebek...

Miałam napoczętą paczkę drożdży po... ⇖ 108

Wyświetlono: 182 razy
Ciasto drożdżowe z porzeczkami i kruszonką

Klasyczne drozdzowe ciastoz owocami i duza iloscia slodkiej kruszonki. U mnie tym razem wersja z porzeczkami, ale polecam rowniez z rabarbarem lub wisniami.Skladniki na tortownice 26 cm:(w temp. pokojowej)300 g maki1 op. drozdzy suchych90 ml mleka2 jajka2 lyzki miodu80 g maslaszczypta soli300 g czerwonych porzeczek1 op. cukru waniliowyna kruszonke:140 g maki70 g cukru pudru70 g maslaMaslo ro...

Insalata di fave

Insalata di fave

Prosta, sezonowa sałatka z bobu, sosu... ⇖ 49

Spaghetti al tonno

Spaghetti al tonno

Przepis na lekką sycylijską pastę z... ⇖ 327

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Przepis z tradycyjnej kuchni bolońskiej, typowy... ⇖ 224

Toskańskie biscotti z...

Toskańskie biscotti z...

Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z... ⇖ 235

Fakes - grecka zupa z...

Fakes - grecka zupa z...

Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na... ⇖ 384

Pavlova

Pavlova

Beza chrupiąca z zewnątrz, a delikatna i... ⇖ 264

Semifreddo al pistacchio

Semifreddo al pistacchio

Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony... ⇖ 789

Cacio e pepe

Cacio e pepe

Cacio e pepe to danie pochodzące z Rzymu.... ⇖ 308

Torta di mele

Torta di mele

Włoska szarlotka to puszyste ucierane ciasto z... ⇖ 456

Feta zapiekana w...

Feta zapiekana w...

Genialna przekąska z greckiego sera feta... ⇖ 497


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM