260644 przepisów z 712 blogów
Cong You Ban Mian z ...

Cong You Ban Mian z ...

O jednym ze słynniejszych popularyzatorów nauki... ⇖ 3

Wołowina w sosie...

Wołowina w sosie...

Wołowina w sosie pieczeniowym.Wołowina w sosie... ⇖ 18

Surowa pierś kurczaka z...

Surowa pierś kurczaka z...

Nie macie pomysłu na pierś kurczaka? To... ⇖ 64

Masełko budwigowe,...

Masełko budwigowe,...

Masełko budwigowe to dość popularna nazwa dla... ⇖ 76

Boczniaki a’la...

Boczniaki a’la...

Boczniaki a’la opiekane śledzie w zalewie... ⇖ 44

Muffinki bananowe

Muffinki bananowe

Muffinki bananowe to u nas chyba wypiek nr 1. Są... ⇖ 48

Lemoniada borówkowa

Lemoniada borówkowa

Na gorący, letni dzień szklanka zimnej... ⇖ 47

Zrazy mielone

Zrazy mielone

Zrazy mielone Zrazy mielone nadziewane ogórkiem... ⇖ 79

Ciasto Truskawkowe Pole

Ciasto Truskawkowe Pole

Ciasto Truskawkowe PoleCiasto złożone z... ⇖ 124

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażanaMłoda kapusta na... ⇖ 119

Wyświetlono: 18 razy
CIASTO FRANCUSKIE PODSTAWOWE

Wynalezione przez Claude aGelée w XVII wieku ciasto warstwowe (blaszkowe) składające się z takiej samej ilości mąki i masła. Konieczne jest, by nałożone na siebie warstwy ciasta były integralne. Podczas pieczenia warstwy utworzone przez ciasto wydzielają parę wodną, która jest lżejsza od powietrza, unosi się wzwyż i uderza w leżącą nad nią warstwę masła. Masło,...

WIOSENNA SAŁATKA Z...

WIOSENNA SAŁATKA Z...

Przepyszna i bardzo łatwa do zrobienia sałatka... ⇖ 107

BABKA Z ORZECHAMI...

BABKA Z ORZECHAMI...

Delikata, lekka jak puch, dwukolorowa babka... ⇖ 124

CHAŁKA Z RODZYNKAMI I...

CHAŁKA Z RODZYNKAMI I...

Rozpływająca się w ustach, słodka, maślana,... ⇖ 93

CYNAMONOWE DROŻDŻÓWKI...

CYNAMONOWE DROŻDŻÓWKI...

Pomysł na te drożdżówki zrodził się w... ⇖ 69

PIECZEŃ NA KANAPKI

PIECZEŃ NA KANAPKI

Przerzuciliśmy się ostatnio na własnoręcznie... ⇖ 91

SCHAB W CEBULI I CZOSNKU

SCHAB W CEBULI I CZOSNKU

Przepyszne mięso obiadowe. Soczysty schab w... ⇖ 90

PĄCZKI Z KONFITURĄ Z...

PĄCZKI Z KONFITURĄ Z...

Najsmaczniejsze, nadziane przepyszną konfiturą... ⇖ 121

KRUSZONKA

KRUSZONKA

Przepyszny dodatek do ciast owocowych,... ⇖ 203

PASZTET Z GRZYBAMI

PASZTET Z GRZYBAMI

Kremowy i aromatyczny pasztet z borowikami.... ⇖ 92

MAŚLANE BUŁECZKI Z...

MAŚLANE BUŁECZKI Z...

Bardzo puszyste bułeczki z chrupiącą skórką.... ⇖ 147


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM