259804 przepisów z 712 blogów
Owsianka z gruszką,...

Owsianka z gruszką,...

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1... ⇖ 9

Zapiekana hiszpańska...

Zapiekana hiszpańska...

 Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale... ⇖ 45

Sadzone jajka, ziemniaki...

Sadzone jajka, ziemniaki...

Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i... ⇖ 57

Ciasteczka migdałowe na...

Ciasteczka migdałowe na...

Ciastka migdałowe na białkach.Ciasteczka z... ⇖ 48

Deser Banoffee

Deser Banoffee

Szybki i pyszny deserek, który zasmakuje... ⇖ 85

Kotlety - remanent...

Kotlety - remanent...

                       W prawie... ⇖ 129

Fit sałatka z...

Fit sałatka z...

Szukasz pomysłu na lekki i zdrowy obiad lub... ⇖ 218

Chlebek bananowy.

Chlebek bananowy.

Chlebek bananowy.Najlepszy chlebek... ⇖ 122

Surówka z kapusty po...

Surówka z kapusty po...

Surówka z kapusty po chińsku czyli biała... ⇖ 171

Mrożenie zapasów –...

Mrożenie zapasów –...

Mrożenie zapasów nie jest częste w mojej... ⇖ 30

Wyświetlono: 385 razy
Studzianina, studzienina, studzielina – kuchnia podkarpacka

Studzianina*, studzienina**, studzielina***, albo zwyczajnie – galareta* – to nazwy, ktorymi na polnocy Podkarpacia okresla sie wieprzowa galarete.Jeszcze nie tak dawno nie bylo na podkarpackiej wsi swiat, chrzcin, imienin czy innej rodzinnej uroczystosci, na ktorej brakowaloby tego specjalu. Poniewaz na wieksze uroczystosci na wsi zawsze bilo sie swinie, galareta wieprzowa byla jednym z popul...

Podkarpackie zupy...

Podkarpackie zupy...

Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej... ⇖ 48

Babka na mące...

Babka na mące...

Babka na mące ziemniaczanej – kuchnia... ⇖ 60

Jajka z rzeżuchą –...

Jajka z rzeżuchą –...

Jajka z rzeżuchą – kuchnia... ⇖ 79

Jajka w sosie wiosennym...

Jajka w sosie wiosennym...

Jajka w sosie wiosennym – kuchnia... ⇖ 122

Pascha wielkanocna –...

Pascha wielkanocna –...

Pascha wielkanocna – kuchnia... ⇖ 131

Mazurek ze Stasiówki...

Mazurek ze Stasiówki...

Mazurek ze Stasiówki – kuchnia... ⇖ 154

Mazurek orzechowy z...

Mazurek orzechowy z...

Mazurek orzechowy z Jodłowej Górnej – kuchnia... ⇖ 157

Sos chrzanowy z...

Sos chrzanowy z...

Sos chrzanowy z jabłkami – kuchnia... ⇖ 119

Jabłecznik przekładany...

Jabłecznik przekładany...

Jabłecznik przekładany – kuchnia... ⇖ 190

Zupa chrzanowa z...

Zupa chrzanowa z...

Zupa chrzanowa z Siedleczki – kuchnia... ⇖ 79


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM