259812 przepisów z 712 blogów
Grillowana cukinia Kala...

Grillowana cukinia Kala...

Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to... ⇖ 14

Ogórki Małosolne

Ogórki Małosolne

Ogórki Małosolne Ogórki małosolne —... ⇖ 19

Z ŁĄKI NA TALERZ:...

Z ŁĄKI NA TALERZ:...

Jeszcze zanim zrobiło się tak chłodno i... ⇖ 21

pączki na suchych...

pączki na suchych...

Składniki: drożdże suche 1 opakowanie, mąką... ⇖ 58

Torcik Biała Dama

Torcik Biała Dama

Torcik Biała DamaLekki, nieduży torcik... ⇖ 96

Ciasto biszkoptowe...

Ciasto biszkoptowe...

Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto... ⇖ 98

Krem pomarańczowy z...

Krem pomarańczowy z...

Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty... ⇖ 34

Owsianka z gruszką,...

Owsianka z gruszką,...

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1... ⇖ 72

Zapiekana hiszpańska...

Zapiekana hiszpańska...

 Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale... ⇖ 87

Sadzone jajka, ziemniaki...

Sadzone jajka, ziemniaki...

Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i... ⇖ 86

Wyświetlono: 339 razy
Spaghetti all Amatriciana

Blyskawiczna i syta tradycyjna wloska pasta, czyli makaron z lekko pikantnym sosem Amatriciana, ktorego glowne skladniki to podsmazone wieprzowe podgardle (guanciale) i pomidory. Nie moze w nim zabraknac rowniez twardego owczego sera pecorino romano. Nazwa sosu pochodzi od niewielkiego wloskiego miasta Amatrice w rejonie Lacjum.Skladniki na 2-3 porcje:300 g makaronu spaghetti400 g pomidorow ...

Insalata di fave

Insalata di fave

Prosta, sezonowa sałatka z bobu, sosu... ⇖ 45

Spaghetti al tonno

Spaghetti al tonno

Przepis na lekką sycylijską pastę z... ⇖ 323

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Przepis z tradycyjnej kuchni bolońskiej, typowy... ⇖ 223

Toskańskie biscotti z...

Toskańskie biscotti z...

Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z... ⇖ 233

Fakes - grecka zupa z...

Fakes - grecka zupa z...

Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na... ⇖ 381

Pavlova

Pavlova

Beza chrupiąca z zewnątrz, a delikatna i... ⇖ 262

Semifreddo al pistacchio

Semifreddo al pistacchio

Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony... ⇖ 783

Cacio e pepe

Cacio e pepe

Cacio e pepe to danie pochodzące z Rzymu.... ⇖ 306

Torta di mele

Torta di mele

Włoska szarlotka to puszyste ucierane ciasto z... ⇖ 454

Feta zapiekana w...

Feta zapiekana w...

Genialna przekąska z greckiego sera feta... ⇖ 495


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM