🛒 Składniki:(szklanka 250 ml, składniki na 12 sztuk)Rozczyn:Drożdże 40 gŁyżka cukruŁyżka mąkiMleko letnie 1/4 szklankiCiasto:Mąka pszenna 500 gMasło 70 gCukier 4 łyżkiMleko letnie 1/2 szklankiJajka 2 + 1 do posmarowania bułeczek przed pieczeniemSól szczyptaNadzienie:Borówki 400-500 g (można dodać inne owoce, powidła, czekoladę, budyń, twaróg)Kruszonka:Masło 25 gCukier 25 gMąka 50 g🔪 Przygotowanie:Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko....
Ryba po grecku - prosty przepisRyba po grecku -... ⇖ 4143
Super przepis na pyszny biszkopt makowy z kremem... ⇖ 1145