259741 przepisów z 712 blogów
Spaghetti proste z...

Spaghetti proste z...

Witam Kochani! Zdarza się, że nie ma czasu a i... ⇖ 16

Herbaty fermentowane,...

Herbaty fermentowane,...

„Cudze chwalicie swego nie znacie”... ⇖ 26

Owsianka miętowa z...

Owsianka miętowa z...

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1... ⇖ 37

delikatne pulpety z...

delikatne pulpety z...

Składniki: mielona łopatka wieprzowa 70... ⇖ 54

Mój niezawodny sernik

Mój niezawodny sernik

Zawsze udany, puszysty sernik z kakaowym... ⇖ 360

Najlepsze dodatki do...

Najlepsze dodatki do...

Poznaj najlepsze dodatki do bukietów, aby... ⇖ 71

Przepyszne i łatwe...

Przepyszne i łatwe...

Cześć Kochani, zapraszam Was dziś serdecznie... ⇖ 207

Tort z truskawkami

Tort z truskawkami

Artykuł Tort z truskawkami pochodzi z serwisu... ⇖ 87

Szarlotka z...

Szarlotka z...

Choć za oknem nie króluje jeszcze letnia aura,... ⇖ 28

Rewelacyjne ciasto z...

Rewelacyjne ciasto z...

Serdecznie witam i zapraszam tym razem na... ⇖ 71

Wyświetlono: 431 razy
notatki ze Stambułu #4: prosty pilaf z bulguru

Ale zaraz, zaraz - czy pilaf nie powinien byc z ryzu? - zareagowalem dokladnie tak samo, gdy zamowiwszy pilaf otrzymalem nie ryz, lecz wlasnie bulgur - czyli fantastyczna turecka kaszke z pszenicy. Okazuje sie, ze pilaf z ryzu byl w czasach osmanskich daniem bogaczy. Ryz, sprowadzony do Turcji z Chin przez Indie i Persje, trafil na sultanskie dwory, gdzie zastapil przasna pszenice w pilafie. Tymcz...

Käsespätzle z...

Käsespätzle z...

Czasem trzeba lzej. Zwlaszcza po czasie tak... ⇖ 487

Najprostsza zapiekanka...

Najprostsza zapiekanka...

Ze wszystkich kuchennych wynalazkow, utensyliow,... ⇖ 510

m tabal: lepsze niż...

m tabal: lepsze niż...

Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie... ⇖ 430

Notatki z Neapolu:...

Notatki z Neapolu:...

Po calym dniu wloczenia sie po Neapolu, dniu... ⇖ 417

Notatki z Neapolu:...

Notatki z Neapolu:...

Miasto szalone. Takie, w ktorym zakochuje sie... ⇖ 386

Ogień, grill, żar....

Ogień, grill, żar....

Won palonych badyli. Jeszcze niedawno nieomylnie... ⇖ 408

Chleb kavring ze Skanii...

Chleb kavring ze Skanii...

Bo nie wiem, czy wiecie, ze najnowsze trendy... ⇖ 446

O szparagach tylko z...

O szparagach tylko z...

Cienki szparag sie uczynil z grubej i nadetej... ⇖ 399

Chałka wytrawna – o...

Chałka wytrawna – o...

Raz do roku, w wigilie, na wiele naszych stolow... ⇖ 435

Kaiserschmarrn – o...

Kaiserschmarrn – o...

Kiedy w Austrii po raz pierwszy uslyszalem o... ⇖ 401


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM