skladniki* 280 g maki pszennej* 115 g margaryny* 150 g cukru* 2 jajka* 230 ml maslanki* 100 g kandyzowanej skorki pomaranczowej* 1 i 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia* 1/4 lyzeczki sody* 1/2 lyzeczki soli* 4-5 kropli olejku pomaranczowego* 12 papilotekSposob wykonaniaUtrzec margaryne z cukrem, nastepnie dalej ucierajac dodac jajka, olejek pomaranczowy oraz powoli dolewac maslanke.Do masy dodac mak...
skladnikiciasto* 1 i 1/3 szklanki maki* 1 jajko i... ⇖ 401
skladniki* 1 opakowanie podluznych biszkoptow(jak... ⇖ 414
Ryba po grecku - prosty przepisRyba po grecku -... ⇖ 4163
Super przepis na pyszny biszkopt makowy z kremem... ⇖ 1155