259923 przepisów z 712 blogów
Torcik Rafaello

Torcik Rafaello

Torcik RafaelloNieduży tort na małe przyjęcie.... ⇖ 7

Sałatka z młodych...

Sałatka z młodych...

Sałatka z młodych ziemniaków... ⇖ 18

Biszkopt francuski...

Biszkopt francuski...

Biszkopt francuski maślanyLekki, wilgotny... ⇖ 9

Tiramisu z truskawkami

Tiramisu z truskawkami

Tiramisu z truskawkami Powoli rozpoczyna sie... ⇖ 22

Kruche ciasto z...

Kruche ciasto z...

Składniki: ( szklanka 250 ml) ( blaszka 20x30)... ⇖ 727

Makaron z łososiem i...

Makaron z łososiem i...

Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami... ⇖ 67

PRL-owe ciasto Brzdąc

PRL-owe ciasto Brzdąc

składniki na jeden biszkopt:(pieczemy dwa takie... ⇖ 145

Chałka z kruszonką.

Chałka z kruszonką.

Drugi raz w życiu piekłam chałkę, pierwszy... ⇖ 131

Smażona kaczka,...

Smażona kaczka,...

Smażone udka i pierś z kaczki podane z... ⇖ 80

Pappardelle ze...

Pappardelle ze...

Kwintesencja wiosennego powiewu, orzeźwienia i... ⇖ 85

Wyświetlono: 494 razy
Groszek ptysiowy

Groszek ptysiowy to idealny dodatek do sycacych zup i kremow. Przygotowuje sie go z ciasta parzonego, takiego samego jak na ptysie czy karpatke. A ten domowej roboty jest o wiele smaczniejszy i bardziej miekki niz sklepowy.Skladniki:szklanka wodyszklanka maki4 jajka100 g maslaPiekarnik nastawic na 200 stopni C.Do rondla wlac wode, dodac maslo i zagotowac.Wsypac make i mieszac energicznie, aby masa...

Insalata di fave

Insalata di fave

Prosta, sezonowa sałatka z bobu, sosu... ⇖ 47

Spaghetti al tonno

Spaghetti al tonno

Przepis na lekką sycylijską pastę z... ⇖ 325

Lasagne alla Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Przepis z tradycyjnej kuchni bolońskiej, typowy... ⇖ 224

Toskańskie biscotti z...

Toskańskie biscotti z...

Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z... ⇖ 235

Fakes - grecka zupa z...

Fakes - grecka zupa z...

Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na... ⇖ 382

Pavlova

Pavlova

Beza chrupiąca z zewnątrz, a delikatna i... ⇖ 263

Semifreddo al pistacchio

Semifreddo al pistacchio

Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony... ⇖ 786

Cacio e pepe

Cacio e pepe

Cacio e pepe to danie pochodzące z Rzymu.... ⇖ 308

Torta di mele

Torta di mele

Włoska szarlotka to puszyste ucierane ciasto z... ⇖ 456

Feta zapiekana w...

Feta zapiekana w...

Genialna przekąska z greckiego sera feta... ⇖ 496


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM