258811 przepisów z 712 blogów
Wyświetlono: 424 razy
Calissons d’ Aix-en-Provence

Prowansja to kraina migdałów i pierwszy ich producent na rynku światowym do początku ubiegłego wieku. Od lat dwudziestych zostały wyparte przez migdały kalifornijskie. Teraz znowu się je sadzi i powraca do dawnych receptur. Jedną z migdałowych  specialites są calissons d Aix en...

Wielkanocne gniazdka...

Wielkanocne gniazdka...

Bezowe gniazdka z kremem i jajkami, które... ⇖ 12

Przepiórka Po...

Przepiórka Po...

Przepis na przepiórki to podstawa każdego... ⇖ 2

Mazurek z masłem...

Mazurek z masłem...

Kolejne święta tuż, tuż. Nie wiem jak u Was,... ⇖ 17

Sałatka śledziowa z...

Sałatka śledziowa z...

Sałatka śledziowa z grzybkami marynowanymi to... ⇖ 7

Sernik pistacjowy

Sernik pistacjowy

Aksamitnie kremowy, gęsty sernik z dodatkiem... ⇖ 19

Solskinnsboller -...

Solskinnsboller -...

Jak Skandynawia długa i szeroka stoi bułeczkami... ⇖ 11

Wiśniowa fantazja

Wiśniowa fantazja

To jedno z lepszych ciast jakie ostatnio jadłam.... ⇖ 63

Gnocchi alla sorrentina....

Gnocchi alla sorrentina....

Przepis na gnocchi alla sorrentina. W końcu jest... ⇖ 12

Ekspresowy sernik –...

Ekspresowy sernik –...

Ekspresowy sernik – zmiksuj i do piekarnika... ⇖ 29

,,Ciasto wiosenne...

,,Ciasto wiosenne...

Jeżeli chcecie zaskoczyć bliskich podczas tych... ⇖ 65


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM