259530 przepisów z 712 blogów
Sałatka Ze Szpinaku z...

Sałatka Ze Szpinaku z...

Sałatka ze szpinaku z fetą idealnie... ⇖ 26

Jak nowoczesny sprzęt...

Jak nowoczesny sprzęt...

Z jakich urządzeń kuchennych korzystam na co... ⇖ 22

Najlepsza pasta jajeczna

Najlepsza pasta jajeczna

To moja ulubiona wersja pasty z jajek! Idealnie... ⇖ 23

Kotlety mielone,...

Kotlety mielone,...

Usmażone kotlety ze zmielonego schabu... ⇖ 39

Owsianka z awokado,...

Owsianka z awokado,...

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1... ⇖ 33

Pasta Bagna Cauda –...

Pasta Bagna Cauda –...

Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z... ⇖ 33

Pasta z awokado i jajek

Pasta z awokado i jajek

Składniki: Awokado 1 Jajka 3 Cebula czerwona... ⇖ 51

Kluski brokułowe

Kluski brokułowe

Kluski brokułowe Dzisiaj u nas na obiad kluski,... ⇖ 39

Proziaki - podkarpackie...

Proziaki - podkarpackie...

Już dawno miałam je w planach przygotować, ale... ⇖ 57

Polędwiczki w cieście...

Polędwiczki w cieście...

Polędwiczki w cieście piwnym z talarkami z... ⇖ 43

Wyświetlono: 452 razy
Czerwona kapusta plus polędwiczki wieprzowe w pistacjach i musztardzie

Historia kapusty, czerwonej, białej, jak i włoskiej jest taka sama. Każda z nich miała swoje początki w Basenie Morza Śródziemnego. Kapusta bardzo szybko rozprzestrzeniła się po całej Europie. Pierwsza do Polski trafiła kapusta biała, wzmianki na jej temat pochodzą już z XV wieku. Kapustę włoską zawdzięczamy królowej Bonie, która sprowadziła ją do Polski ok. 400... Czytaj...

Pasta Bagna Cauda –...

Pasta Bagna Cauda –...

Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z... ⇖ 33

Salsa di Pomodoro e...

Salsa di Pomodoro e...

Salsa di Pomodoro e Basilico... ⇖ 34

Pasta Funghi e Piselli...

Pasta Funghi e Piselli...

Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie... ⇖ 17

Pasta Sugo al mascarpone...

Pasta Sugo al mascarpone...

Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta —... ⇖ 153

Pasta Salsa al...

Pasta Salsa al...

Pasta Salsa al Gorgonzola — Historia i... ⇖ 68

Pasta Sugo alla...

Pasta Sugo alla...

Pasta Sugo alla Campidanese z Kiełbasą... ⇖ 41

Rigatoni Sugo di Zucca e...

Rigatoni Sugo di Zucca e...

Rigatoni Sugo di Zucca e Amaretti: Historia,... ⇖ 38

Pasta Sugo di Carne z...

Pasta Sugo di Carne z...

Pasta Sugo di Carne z Molise — Historia i... ⇖ 43

Pasta con zucchine e...

Pasta con zucchine e...

Pasta con zucchine e pancetta to danie, które... ⇖ 47

Pasta Sugo di Zucchine e...

Pasta Sugo di Zucchine e...

Pasta Sugo di Zucchine e Zafferano: Smak Sycylii... ⇖ 47


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM