skladniki* 250 g maku* 200 g miekkiego masla lub margaryny* 300 g cukru* 1 opakowanie cukru wanilinowego* sok i skorka otarta z 1/2 cytryny* 6 jajek* 100 g maki* 2 lyzeczki proszku do pieczenia* 2 bialka* 120 g wiorkow kokosowychSposob wykonaniaMak zmielic (lub kupic juz zmielony mak) na sucho. Maslo (1 lyzke odlozyc) utrzec , dolac 20 dag cukru, cukier wanilinowy, skorke cytrynowa i jajka, uciera...
skladnikiciasto* 1 i 1/3 szklanki maki* 1 jajko i... ⇖ 401
skladniki* 1 opakowanie podluznych biszkoptow(jak... ⇖ 414
Ryba po grecku - prosty przepisRyba po grecku -... ⇖ 4162
Super przepis na pyszny biszkopt makowy z kremem... ⇖ 1155