Kruszonka lubelska
Ilekroć piekę to ciasto jest, z wielkim... ⇖ 1154
Zobacz przepis!
Ludowa zupa pachlopka
Jednym z tradycyjnych dań kuchni ludowej jest... ⇖ 275
Forszmak z kociołka
1500 g karkówki700 g kiełbasy śląskiej3... ⇖ 406
Kulasza lub lemieszka...
My tu w Łódzkiem nazywamy to danie prażokami,... ⇖ 2449
Kapuśniak z kiszonej...
1 kg kiszonej kapustyporcja rosołowa z... ⇖ 730
Bigos
4 kg kiszonej kapusty1 kg lopatki lub trojkat z... ⇖ 484
Zalewajka
rosol lub wywar z kosci ok 1,5 l3-4... ⇖ 659
Zupa szczawiowa z...
rosol lub bulion ok 1,5 lszczaw swiezy lub... ⇖ 515
Placki na sodzie
350 ml smietany 12%maly kubeczek jogurtu ok 150... ⇖ 633
Pyzy
1200g ziemniakow1 szkl maki1 jajko1 lyzka maki... ⇖ 1151
Pełnoziarnista...
Do kawki zapraszam na kruszonke lubelska z maki... ⇖ 349
Kasza ze skwarkami i...
2-3 ziemniaki1 lyzka tluszczu ze skwarkamisol1... ⇖ 452
Babka ziemniaczana...
1 kg ziemniakow2 cebule1 jajko150 g kielbasy1... ⇖ 496
Pieróg biłgorajski -...
500 g ugotowanych ziemniakow400 ml wody z... ⇖ 449
Pieróg z jabłkami
700 g maki1 szkl mleka2 jajka30 g drozdzy3 lyzki... ⇖ 447
Kluski kładzione po...
1,5 szkl maki1 jajkosolwodaslonina1 cebulkabialy... ⇖ 484
Kartoflanka z makaronem...
Prostota czasem cieszy, moja babcia zawsze... ⇖ 353
Forszmak lubelski
450 g miesa (szynka-lopatka)350 g dobrej... ⇖ 455
Amoniaczki jak u babci
500 g maki150 g margaryny100 g smalcu2 jajka1... ⇖ 559
Pierogi z grzybami...
ciasto450 g maki300 ml wrzatku1 lyzeczka soli1... ⇖ 282
Pierożki z kaszą...
ciasto;450 g maki300 ml wrzatku1 lyzeczka soli1... ⇖ 263
Pierogi z bobem
ciasto;450 g maki300 ml wrzatku1 lyzka oleju1... ⇖ 254
Lebioda na gęsto
Lebioda (loboda) to malo znane juz rosliny,... ⇖ 385
Pierożki z podrobami...
ciasto450 g maki300ml wrzatku1 lyzka oleju1... ⇖ 249
Placki na sodzie i...
Takie staro dawne racuchy jak smazyla kiedys... ⇖ 322
Pyzy ziemniaczane z...
ziemniaki surowe 1 kgziemniaki ugotowane 1 kgmaka... ⇖ 296
Pieróg z kaszą - jak u...
ciasto400 g maki80 g margaryny2 lyzki cukru25 g... ⇖ 263
Pierogi z kaszą...
na ciasto450 g maki1 lyzka oleju1 lyzeczka... ⇖ 228
Zupka parzybroda
1 maly korpus z kurczaka4 ziemniaki1 marchewka1... ⇖ 376
kruszonka lubelska,...
Jak Wy mowicie najczesciej na ten slodki... ⇖ 406
Pierogi z soją i mięsem
Pierogi z soja i miesemna ciasto;900 g... ⇖ 331
Barszcz ze szczawiem
Barszcz ze szczawiemkielbasa wiejska ok 400 g1... ⇖ 232
Piróg Biłgorajski
Poniewaz to potrawa regionalna wiec nazwa musi... ⇖ 258
Placki na zsiadłym...
1 kg maki500 ml zsiadlego mleka 1 szkl smietany... ⇖ 246
Tradycyjne gołąbki w...
glowka kapusty kiszonej w calosci2 szkl ryzu500 g... ⇖ 251
Gołąbki z kaszą...
glowka kiszonej kapusty w calosci1 szkl kaszy... ⇖ 258
Pierogi z fasolą i...
600 g ugotowanej fasoli Jas400 g ugotowanych... ⇖ 276
Pierogi z kaszą jaglaną
ciasto450 g maki300 ml wrzatkulyzka olejulyzeczka... ⇖ 250
Młoda kapusta na...
1 glowka mlodej kapusty200 ml smietany1 lyzka... ⇖ 236
Golasy na liściu...
2 szkl kaszy jeczmiennej sredniej1 l wody400 g... ⇖ 298
Pierogi z kaszą i serem
ciasto450 g maki300 ml wrzatkulyzka olejulyzeczka... ⇖ 246
Pierogi z soczewicą
900 gr maki600 ml wrzatku2 lyzki olejulyzeczka... ⇖ 275
Pierożki z mięsem i...
Smakowite pierozki dla wszystkich lakomczuchowna... ⇖ 266
Pierogi z grzybami -...
nadzieniegrzyby - lejkowiec dety ok 3 kg2... ⇖ 443
Kapusta z grzybami
1 kg kiszonej kapustygarsc suszonych grzybow1... ⇖ 302
Kulasza - Lemieszka.
Proste danie z Lubelszczyzny. Gotowala je moja... ⇖ 829