Wprowadzenie do przepisu na Makaron ze szpinakiem... ⇖ 23
skladniki* 600 g maki (typ 650)* 6 zoltek* 60 g drozdzy* 120 g masla lub margaryny* 1 szklanka (250 ml) mleka* 150 g cukru* 2 lyzki spirytusu* marmolada, dzem lub konfitura* cukier puder* 1 litr oleju do smazenialukier gotowany* 1 szklanka cukru krysztalu* 1/2 szklanki wody* 1/2 lyzki (7,5 ml) octu* ewentualnie rum, sok z cytryny lub pomaranczySposob wykonaniaW kubku rozmieszac drozdze, 2 lyzki cu...
skladnikiciasto* 1 i 1/3 szklanki maki* 1 jajko i... ⇖ 417
skladniki* 1 opakowanie podluznych biszkoptow(jak... ⇖ 429
Wprowadzenie do Tortilli z Kurczakiem Tortilla z... ⇖ 2829