skladniki* 1 kg maki* 8-10 zoltek* 10 dag drozdzy* 1/2 szklanki cukru* 80 g masla lub margaryny* 1/4 szklanki mleka* 1 piwo ( niecale 500 ml)* marmolada* 1 litr olejuSposob wykonaniaPrzesiana make wsypac do garnka, w mace zrobic dolek, wlac mleko,rozkruszyc drozdze,wsypac 2 lyzeczki cukru, nieco rozmieszac i zostawic do wyrosniecia.Rozpuscic maslo i wystudzicŻoltka utrzec z cukrem i wlac do maki,...
skladnikiciasto* 1 i 1/3 szklanki maki* 1 jajko i... ⇖ 401
skladniki* 1 opakowanie podluznych biszkoptow(jak... ⇖ 414
Ryba po grecku - prosty przepisRyba po grecku -... ⇖ 4163
Super przepis na pyszny biszkopt makowy z kremem... ⇖ 1155