🛒 Składniki:( na 15 bułeczek, szklanka 250 ml)Rozczyn:Drożdże 45 gCukier łyżkaMąka łyżkaMleko 1/2 szklankiCiasto:550 g mąki pszennej luksusowej1 jajko1 żółtko3 łyżki cukru1/2 szklanki mleka80 g masłaOwowcowe nadzienie:Owoce 300 g ( u mnie truskawki i rabarbar)Mąka ziemniaczana łyżkaCukier łyżkaDodatkowo:Kruszonka Mąka 50 g, cukier 25g, masło 25g1 Białko + łyżka mleka do posmarowania bułeczek przed pieczeniem🔪 Przygotowanie:W rondelku podgrzewamy lekko mleko. W...
Ryba po grecku - prosty przepisRyba po grecku -... ⇖ 4129
Super przepis na pyszny biszkopt makowy z kremem... ⇖ 1132