🛒 Składniki:Mąka 600 g + łyżka do rozczynuMleko 1 i 1/3 szklankiCukier 1/2 szklanki + łyżka do rozczynuDrożdże 45 gMasło 120 gJajka 2Żółtka 2Śliwki 500 hgKruszonka: Mąka 100g + masło 50 g + cukier 50g🔪 Przygotowanie:Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżkę mąki, łyżkę cukru i 1/3 szklanki letniego mleka. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 10 minut.Do misy robota wsypujemy mąkę, mleko, cukier, jajka, żółtka i wyrośnięty rozczyn. Wszystko razem...
Ryba po grecku - prosty przepisRyba po grecku -... ⇖ 4142
Super przepis na pyszny biszkopt makowy z kremem... ⇖ 1144