Skladniki:3 szklanki maki krupczatki1 kostka masla2 zoltka2 lyzki kwasnej gestej smietany1/2 szklanki cukru pudru2 cukry wanilioweWszystkie skladniki ciasta laczymy ze soba za pomoca miksera. Gdy ciasto nabierze jednolitej, gladkiej konsystencji, zawijamy w folie i wkladamy na 2 godziny do lodowki. Wychlodzone ciasto dzielimy na czesci. I po kolei kazda czesc cienko rozwalkowujemy, a nastepnie wyc...
Moje ulubione ciasto na pierogi bezglutenowe, jak... ⇖ 182
Uwielbiam, nieskomplikowane, szybkie w wykonaniu... ⇖ 343
Paszteciki na ostatnia chwilę to jedne z naszych... ⇖ 11487
Rolada serowa to u nas w domu punkt obowiązkowy... ⇖ 6051
Sernik na ciasteczkowym spodzie to super pomysł... ⇖ 2417