213904 przepisów z 665 blogów
Wyświetlono: 156 razy
Ajerkoniak-  domowy likier jajeczny

Ajerkoniak (niem. Eier - jajka) jest to kremowy napoj alkoholowy sporzadzony z zoltek jaj kurzych utartych z cukrem i spirytusem (badz wodka).Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam ten smak :) Skladniki:4 zoltka200 ml spirytusu lub wodki200 ml zageszczonego, nieslodzonego mleczka z puszki 20 dag cukru...

Pieczeń - ludzka stopa...

Pieczeń - ludzka stopa...

Składniki na pieczeń:1 kg mięsa mielonego z... ⇖ 4

Rosół z lanymi...

Rosół z lanymi...

Tak podany rosół to dla nas prawdziwy comfort... ⇖ 14

Banoffee w szklankach

Banoffee w szklankach

Banoffee w szklankach to oczywiście wariacja na... ⇖ 15

Ciasteczka śmietankowe

Ciasteczka śmietankowe

Niezwykle delikatne, kruche, maślane ciasteczka... ⇖ 37

Ciasto makowo-orzechowe

Ciasto makowo-orzechowe

Składniki ciasto: 30 dkg maku, 15 dkg cukru... ⇖ 7

Paszteciki pieczone z...

Paszteciki pieczone z...

Przepisów na paszteciki jest wybór ogromny- od... ⇖ 60

Jak usmażyć najlepszą...

Jak usmażyć najlepszą...

Najlepszą jajecznicę w moim domu zawsze robił... ⇖ 45

Maca domowa

Maca domowa

Maca domowa – tradycyjne pieczywo przaśne,... ⇖ 24

Ciasto Grzesiek

Ciasto Grzesiek

Ciasto Grzesiek to kolejny smaczne ciasto bez... ⇖ 1702

Puree z dyni.

Puree z dyni.

W tej chwili możemy się cieszyć smakiem... ⇖ 32


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM