231954 przepisów z 684 blogów
Wyświetlono: 295 razy
Latkes - żydowskie placki prosto z Jerozolimy

Latkes podaje sie w Jerozolimie na swieto Chanuki.Ale jak pisze autor Yotam Ottolenghi  nie wolno zostawiac ich na swieto, smakuja wybornie zawsze jako dodatek do mies czy nawet same jako danie obiadowe.Jesli chcecie jesc je na slodko wystarczy nie dodawac szczypioru a posypac je na koniec cukrem...

Makaron z warzywami w...

Makaron z warzywami w...

Przepyszny makaron z indykiem, cukinią i... ⇖ 2

Szarlotka na cieście...

Szarlotka na cieście...

Szarlotka na cieście krucho-drożdżowym to... ⇖ 107

Ciasto czekoladowe ze...

Ciasto czekoladowe ze...

Pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem śliwek,... ⇖ 46

Pulpety w musztardowym...

Pulpety w musztardowym...

Proste danie kuchni polskiej, ale przełamane... ⇖ 52

Rolada z jabłek z...

Rolada z jabłek z...

Rolada z jabłek z Sieniawy – kuchnia... ⇖ 53

Orientalne winogrona

Orientalne winogrona

Przepis odkurzony ze starych przepisów mojej... ⇖ 33

Co zjeść i zobaczyć w...

Co zjeść i zobaczyć w...

Co w Berlinie zobaczyć, zwiedzić w jeden... ⇖ 26

Zupa szczawiowa

Zupa szczawiowa

Składniki:300 g marynowanego szczawiu (1... ⇖ 34

Pasta jajeczna z...

Pasta jajeczna z...

Składniki:6 jajek200 g szynki drobiowej1 pęczek... ⇖ 24

CIASTECZKA FRANCUSKIE Z...

CIASTECZKA FRANCUSKIE Z...

Ciasteczka francuskie z budyniem są pyszne i... ⇖ 59


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM