Takie ciasto piekła na Boże Narodzenie nasza babcia Ksenia. Świąteczny jabłecznik, smak naszego dzieciństwa, aromatyczny, wilgotny i ten cudowny, migdałowy akcent!Składniki:Ciasto na dużą blachę( 25x35 cm):3 i 1/2 szklanki mąki250g zimnego masła1 cukier wanilinowy4 żółtka3 łyżki kwaśnej śmietany( 18 %),1/2 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniakilka kropli aromatu migdałowegoKruszonka:czubata łyżka masła2 łyżki cukru3 łyżki mąkikilka kropli...
Rolada serowa to u nas w domu punkt obowiązkowy... ⇖ 2547
Sernik na ciasteczkowym spodzie to super pomysł... ⇖ 1524
Wprowadzenie do Pieczonych Udek Kurczaka w Sosie... ⇖ 853