259944 przepisów z 712 blogów
Smalec

Smalec

około 1 kg słoniny1 cebula biała1 duża... ⇖ 12

Ciasto owsiane z...

Ciasto owsiane z...

Bardzo lekkie, szybkie oraz rozpływające się w... ⇖ 28

Ciasto zemsta teściowej...

Ciasto zemsta teściowej...

Przepis na szybkie i bardzo efektowne ciasto,... ⇖ 80

Prosty placek z...

Prosty placek z...

Prosty placek z rabarbarem przygotowuje się... ⇖ 139

Surówka z czerwonej...

Surówka z czerwonej...

Surówka z czerwonej kapusty z... ⇖ 96

Oporna skrobia –...

Oporna skrobia –...

Magiczna oporna skrobia sprzyja odchudzaniu,... ⇖ 62

Pasta Sugo di Pomodoro...

Pasta Sugo di Pomodoro...

Pasta Sugo di Pomodoro Crudo: Świeża Historia i... ⇖ 55

Biszkoptowe omlety z...

Biszkoptowe omlety z...

Biszkoptowe omlety z bitą śmietaną i... ⇖ 118

Dobre i ładne ciasta na...

Dobre i ładne ciasta na...

Dobre i ładne ciasta na komunię Zbiór... ⇖ 54

Chrupiąca surówka z...

Chrupiąca surówka z...

Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i... ⇖ 84

Wyświetlono: 110 razy
Glutaminian Sodu – Odkrycie na miarę XX w.

Glutaminian sodu (MSG, E621) jest sola sodowa kwasu glutaminowego. Znany jest takze jako Aji-no-moto („istota smaku”). W 78% sklada sie z kwasu glutaminowego i w 22% z sodu i wody. Powszechnie stosowany jest jako wzmacniacz smaku dodawany do przetworow zywnosciowych, ktorym nadaje charakterystyczny smak zwany z japonskiego „umami”. Umami jest uznawany za piaty z podstawowych...


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM