258360 przepisów z 712 blogów
Wyświetlono: 538 razy
Czarne żeberka po warmińsku podane z marchwią i ziemniakami

Polske XVIII wieku calkowicie zdominowala kuchnia , kultura i zwyczaje Republiki Francuskiej.Wsrod potraw jednak nie zapomniano o polskich daniach narodowych.Gotowano wonne zupy i pieczono soczyste miesa.Podstawa byly kielbasy, dziczyzna, wolowina i miesa duszone.Dzis zajrzymy do kuchni Warmii i...

Kruszonka lubelska

Kruszonka lubelska

Ilekroć piekę to ciasto jest, z wielkim... ⇖ 10

Co to jest kurkuma?

Co to jest kurkuma?

Kurkuma to przyprawa pochodząca z korzenia... ⇖ 3

Pieczeń z mięsa...

Pieczeń z mięsa...

Pieczeń z mięsa mielonego soczysta i pyszna,... ⇖ 22

Jajka sadzone na...

Jajka sadzone na...

Jadłam takie śniadanie niezliczone ilości... ⇖ 25

Sernik na jogurcie...

Sernik na jogurcie...

Ciasto wygląda jak sernik i smakuje... ⇖ 54

Sałatka z chrupiącym...

Sałatka z chrupiącym...

Sałatka z chrupiącym boczkiem to pyszna... ⇖ 34

Sałatka z kabanosem i...

Sałatka z kabanosem i...

Sałatka z kabanosem i żółtym serem to... ⇖ 33

Owsianka z pomidorem,...

Owsianka z pomidorem,...

Składniki (1 porcja) / Ingredients (1... ⇖ 20

Karta win w...

Karta win w...

Nie ma lepszego towarzystwa do posiłku niż... ⇖ 7

Pasztet z soczewicy...

Pasztet z soczewicy...

Co dziś na kanapki? Proponuję prosty i pyszny... ⇖ 19


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM