260847 przepisów z 712 blogów
Jak Zrobić Domowe...

Jak Zrobić Domowe...

Jak Zrobić Domowe Kinder Bueno: Krok po... ⇖ 42

Kiełbasa z serem

Kiełbasa z serem

Składniki: Łopatkę klasyfikujemy Połowę... ⇖ 49

Ciasto Minotaur

Ciasto Minotaur

Ciasto Minotaur to propozycja dla wszystkich... ⇖ 134

Krem a’la Snickers

Krem a’la Snickers

Krem a’la Snickers W kuchni nie ma... ⇖ 46

Makaron z krewetkami w...

Makaron z krewetkami w...

Krewetki z makaronem w sosie pomidorowym.Makaron... ⇖ 69

Kotlety gryczane z...

Kotlety gryczane z...

Bywają dni, gdy lubię zrobić jakieś kotlety... ⇖ 89

Szaszłyki z karkówki

Szaszłyki z karkówki

Szaszłyki z karkówkiPiękna pogoda, dużo... ⇖ 92

Prosta sałatka grillowa

Prosta sałatka grillowa

Prosta sałatka grillowaSałatki grillowe powinny... ⇖ 84

Prażone Orzechy...

Prażone Orzechy...

Prażone Orzechy Włoskie w Miodzie (do... ⇖ 40

Sernik z truskawkami

Sernik z truskawkami

W zasadzie nigdy nie byłem fanem serników, do... ⇖ 110

Wyświetlono: 266 razy
Kogut? Na ciepło? Dlaczego? Kokoras krasatos – Κόκορας κρασάτος

Mam teorię, że ta potrawa powstała z wielkiej tęsknoty Greka do koguta. Dlaczego? Sprawa jest prosta - wszyscy wiemy, że kogut wstaje wraz z pierwszymi promieniami słońca i zasypia kiedy życiodajne słońce znika za horyzontem. Wtedy do życia budzą się Grecy i biesiadują do pierwszych promieni. Ta przekorna natura ludzi i zwierząt nie pozwalała się spotkać tym dwóm dumnym i jurnym istotom. Dlatego Grecy postanowili uczcić tę niezwykłą więź i znaleźli metodę, aby...

Krowia dziecinka...

Krowia dziecinka...

Cielęcinka, w każdej postaci, to wykwintny... ⇖ 298

SMART WEEK w SKLEPIE...

SMART WEEK w SKLEPIE...

Grecja jest w Twoim sercu? A może dopiero... ⇖ 184

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory – podróż przez historię... ⇖ 185

Oliwa, mąka, woda,...

Oliwa, mąka, woda,...

Nie trzeba być piekarzem, żeby własne... ⇖ 211

Oliwa, mąka, woda,...

Oliwa, mąka, woda,...

Nie trzeba być piekarzem, żeby własne... ⇖ 263

Oliwa, mąka, woda,...

Oliwa, mąka, woda,...

Nie trzeba być piekarzem, żeby własne... ⇖ 445

Nowy dział –...

Nowy dział –...

Zapraszamy do nowego działu naszej strony.... ⇖ 179

Nowy dział –...

Nowy dział –...

Zapraszamy do nowego działu naszej strony.... ⇖ 197

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory – podróż przez historię... ⇖ 186

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory –...

Bałkańskie upiory – podróż przez historię... ⇖ 258


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM